Burgemeester doet inwoners boek Dorpstraat-Wetstraat cadeau

Marie-Julie promoot het boek van haar papa.
Foto Bollen Marie-Julie promoot het boek van haar papa.
Het boek van burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) ligt vanaf vandaag in de boekhandel. Alle inwoners krijgen half oktober alvast een gratis exemplaar van Dorpstraat-Wetstraat in de brievenbus.

"Deze stunt heeft natuurlijk een prijskaartje, maar ik bezorg liever nu alle inwoners een exemplaar van mijn boek zodat ze meer dan ooit inhoudelijk kunnen ontdekken waar het beleid van de Dorpspartij is op gebaseerd", aldus Reekmans. Op woensdag 26 oktober om 19.30 uur wordt het boek voorgesteld in GC De Roos in Glabbeek. "Het boek wordt ingeleid door professor Herman Matthijs, Lid van de Hoge Raad van Financiën en hoogleraar Publieke Financiën, Overheidsbegrotingen en Bestuurswetenschappen aan de VUB en U-Gent en door LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker", zegt Reekmans. "Professor Herman Mathijs schreef ook het voorwoord van het boek en bevestigt mijn grondige financiële analyse over de (on)gezondheid van alle Vlaamse gemeenten.


Die analyse zorgde al voor ophef in het Hageland. Zo lanceerde Reekmans cijfers over de schuld per inwoner. In vergelijking met omliggende gemeenten kwam Glabbeek hier positief uit. De burgemeesters van de andere gemeenten konden niet lachen met die vergelijking. " Het is een feit dat meer dan de helft van de gemeentebesturen vandaag meer uitgeven dan ze ontvangen. Een gezin dat jaar na jaar meer uitgeeft dan het inkomsten heeft, komt in armoede terecht, een bedrijf dat meer uitgeeft dan het winst maakt gaat failliet, maar een overheid die meer uitgeeft dan ze ontvangt kan nog lustig geld blijven verbrassen."


'Dorpstraat-Wetstraat' wordt uitgegeven door uitgeverij Doorbraak, bevat ruim 240 bladzijden en zal 22,95 euro kosten. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via de webwinkel van Doorbraak.be. Het verschijnt zowel in gewone boekvorm en als in E-book. Op zaterdag 29 oktober, zondag 30 oktober en zaterdag 5 november signeert Reekmans zijn boek in de winkels van Standaard Boekhandel en op dinsdag 8 november tijdens de avondnocturne van de boekenbeurs. (VDT)