Bouwvergunning voor nieuwbouwproject Spar-site goedgekeurd

Oude Spar maakt plaats voor handelsruimte en appartementen
RV Oude Spar maakt plaats voor handelsruimte en appartementen
Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Glabbeek keurde de afbraak van het gebouw van de oude Spar-supermarkt en de bouw van twaalf nieuwe handelsruimten en 24 appartementen goed. De afbraak start eind september en dan volgt meteen de bouw.

De stedenbouwkundige vergunning kadert volledig in het GRUP (Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) en de totaalvisie voor het nieuw commercieel centrum in de Grotestraat in Glabbeek. “Het GRUP werd al door de vorige bestuursmeerderheid in 2006 goedgekeurd en toch slaagde men er jaren niet in om dit dossier te realiseren. Ik ben dan ook trots dat deze bestuursmeerderheid ook alweer dit dossier heeft kunnen deblokkeren en nu concrete resultaten boekt”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “Na de bouw van de nieuwe SPAR-supermarkt met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter, komt er nu ook nog 1.600 vierkante meter aan commerciële ruimte voor winkels. En boven deze nieuwe handelspanden komen er 24 nieuwe appartementen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.