Bouw nieuwe supermarkt in Grotestraat van start

De werken om een nieuwe Spar te bouwen, zijn volop bezig.
RV De werken om een nieuwe Spar te bouwen, zijn volop bezig.
De voorbije dagen gingen de grondwerken voor de nieuwe supermarkt van de Spar in de Grotestraat in Glabbeek van start. De nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter komt aan de overzijde van de huidige supermarkt en krijgt naast de bestaande bovengrondse parking ook extra parkeergelegenheid voor de klanten in een ondergrondse parkeergarage.

De nieuwe supermarkt komt op de plaats waar ooit de eerste fruitveiling in Glabbeek stond, die jaren geleden afbrandde. Ook het oude bankgebouw van KBC wordt momenteel afgebroken voor de realisatie van de nieuwe supermarkt. "De bouw van de nieuwe supermarkt van de SPAR is de eerste stap in de realisatie van een volledig nieuw commercieel centrum langs de Grotestraat in Glabbeek", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). "In een tweede fase zullen er op de locatie van de huidige supermarkt nog een zevental nieuwe handelspanden met een totaaloppervlakte van ruim 1.600 vierkante meter komen. Boven deze nieuwe handelspanden komen er een vijftiental appartementen."


"Het dossier zat jaren muurvast omdat het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) dat in 2008 door het vorige gemeentebestuur werd goedgekeurd totaal onuitvoerbaar was", reageert Reekmans. "In 2015 zocht het huidig gemeentebestuur een oplossing voor dit dossier door het nieuw commercieel centrum en de sociale woonwijk de Melkroos dat in één RUP met elkaar verweven zat los te koppelen van elkaar."


Voor de uitvoering van de grondwerken is er ter hoogte van de supermarkt in de Grotestraat een tijdelijke snelheidsverlaging van 50 naar 30 kilometer per uur van kracht. Ook de glas-en kledingcontainers zijn tijdelijk verplaatst naar de parking voor de sporthal langs de Tiensesteenweg. (VDT)