Aantal verkeersongevallen daalt, aantal inbraken blijft stabiel

Het afwezigheidstoezicht van de politie tijdens vakanties lijkt vruchten af te werpen.
Bollen Het afwezigheidstoezicht van de politie tijdens vakanties lijkt vruchten af te werpen.
 In de eerste zes maanden van 2019 is het aantal verkeersongevallen in Glabbeek gedaald en het aantal inbraken stabiel gebeleven. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Hageland.

In de politiezone Hageland deden zich in de eerste zes maanden van dit jaar 121 ongevallen voor. Daarvan vonden er 23 plaats in Geetbets, 13 in Glabbeek, 20 in Kortenaken, 29 in Bekkevoort en 36 in Tielt-Winge. Glabbeek heeft dus het minste aantal ongevallen van de politiezone.

“Van de 13 ongevallen waren er 9 met stoffelijke schade en 4 met een lichamelijk letsel. Ter vergelijking, in dezelfdeperiode waren er 23 ongevallen in 2018, 22  in 2017 en 19 in 2016. Onze inspanningen voor meer verkeersveiligheid werpen hun vruchten af. Ook het niet meer toepassen van de voorrang van rechts zorgt voor minder ongevallen”, zegt burgemeester Peter Reekmans

Inbraken

Tussen januari en juni waren er in Glabbeek 9 inbraken. In 2017 waren dat er in totaal 12, in 2016 19 en in 2015 maar liefst 44.  “Door de inbrakengolf in 2015 maakten we de voorbije jaren werk van een gemeentelijk actieplan tegen inbraken. Zo houden we het aantal stabiel. Onze alertheidscampagnes, de inbraakpremie, het afwezigheidstoezicht van de politie tijdens vakanties, infonamiddagen over inbraakpreventie, de verhoogde (anonieme) politiecontroles en intense preventiecampagnes werpen vandaag dus duidelijk hun vruchten af! Maar we blijven de inwonersvia de sociale media oproepen om alert te blijven en natuurlijk blijven we hoog inzetten op preventie, omdat deze aanpak duidelijk loont tegen rondtrekkende inbrekersbendes”, aldus nog de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.