90 jaar Verenigde Vrienden van de Steenweg

BUNSBEEK-Verenigde Vrienden
Bollen BUNSBEEK-Verenigde Vrienden
De Verenigde Vrienden van de Steenweg zijn klaar voor zeven nachten plezier tijdens Steenweg Kermis. Het is trouwens een bijzondere editie want de vereniging bestaat 90 jaar. Vanavond wordt de aftrap gegeven met The 90’s Hits.

In 1928 werd de vereniging opgericht onder de naam De Jonkheid van de Steenweg. Stichters en eerste bestuursleden waren Emiel Giedts, Felix Pierlet, Louis Laeremans, Constant Laeremans en Evrard Vandeput en Gaston Reekmans nam het voorzitterschap waar. De feesttent stond oorspronkelijk in de Pepinusfortstraat, maar sinds de jaren ’50 verhuisde die naar de andere kant van de Steenweg. Na de kermis van 1961 leek het einde van Steenwegkermis in zicht. Er was nog slechts 360 Belgische frank in kas. Willy Pittomvils, Marcel Vanheer, Louis Staes en Georges Vandermeulen schoten toen in gang. Zij huurden in 1962 de kleine spiegeltent van Ottenburg, die een plaats vond naast café Het Loze Vissertje, en het orkest ‘Klaus Ensemble’. Er werd weer meer winst gemaakt en de kermis was gered.

Vandaag is de kermis nog steeds heel populair, zowel bij jong als bij oud. “Vanavond kan je dus gaan feesten met een optreden van Senne en Wim en DJ Diederik en dat zelfs gratis, want vandaag hoeft er geen inkom betaald te worden”, zegt voorzitter Emiel Nagels. “Morgen, zaterdag, kan je de Prins Junior Band aan het werk zien vanaf 21 uur en zondag is er vanaf 15 uur discobar met DJ Guy gevolgd om 19 uur door een optreden van het Tirolerorkest Die Assenkirchenbrudern. Volgende week wordt er nog verder gefeest met op donderdag het Gepensioneerdenbal met Bobby Prins en DB Veronica vanaf 19 uur. Vrijdag zijn er de Golden Oldies met DJ Jonez, zaterdag komen The Moodmakers het plezier maken en zondag worden de festiviteiten afgesloten met Kriebel en Huksel en het sluitingsbal.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.