39 Vlaamse plattelandsgemeenten bezorgen hun eisen aan onderhandelaars voor een nieuw Vlaams regeerakkoord

Burgemeesters Marc Wijnants en Peter Reekmans
Bollen Burgemeesters Marc Wijnants en Peter Reekmans

Burgemeester Marc Wijnants (CD&V) van Linter en burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek maakten over de partij- en gemeentegrenzen heen een plattelandsmotie op. Deze plattelandsmotie wordt intussen gesteund door maar liefst 39 plattelandsgemeenten over alle partijgrenzen heen. Concreet gaat het over de gemeenten Linter, Glabbeek, Geetbets, Heuvelland, Maldegem, Zoutleeuw, Kortenaken, Bekkevoort, Kortemark, Alveringem, Voeren, Lievegem, Sint-Laureins, Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Moerbeke, Middelkerke, Riemst, Halen, Liedekerke, Heers, Lo-Reninge, Assenede, Begijnendijk, Mesen, Ruiselede, Koekelare, Vleteren, Maarkedal, Houthulst, Borgloon, Holsbeek, Zuienkerke, Spiere-Helkijn, Gingelom, Beernem, Wachtebeke, Bever en Landen.

“In de plattelandsmotie roepen we de nieuwe Vlaamse Regering op om af te stappen van het huidig beleid dat zich enkel richt op het versterken van verstedelijking en vandaag onvoldoende ondersteuning biedt voor een sterk plattelandsbeleid. In de plattelandsmotie vragen we meer financiële slagkracht voor plattelandsgemeenten via een herziening van het gemeentefonds, ondersteuning voor dorpskernversterking om de open ruimten in stand te houden, een intrekking of tenminste een aanpassing van de parameters van de Mobiscore en een beter openbaar vervoer op het platteland”, aldus beide burgemeesters.

De plattelandsmotie werd intussen door de burgemeesters van Linter en Glabbeek overgemaakt aan alle onderhandelaars van N-VA, CD&V en open VLD die momenteel een nieuw Vlaams regeerakkoord aan het opmaken zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.