"Uitbreiding is meer dan nodig"

BOUW NIEUWE LOKALEN VOOR WATERING HET VELPEDAL EN BUNKER JEUGD VAN START

Schepen Kris Vanwinkelen aan de huidige garages, die afgebroken zullen worden.
Foto RV Schepen Kris Vanwinkelen aan de huidige garages, die afgebroken zullen worden.
Het gemeentebestuur van Glabbeek doet deze week de aanbesteding voor de bouw van nieuwe lokalen voor watering het Velpedal en Bunker Jeugd. "Na de aanstelling van de aannemer zullen de werken onmiddellijk van start gaan met de afbraak van de oude versleten garages achter het gemeentehuis", zegt schepen van Patrimonium Kris Vanwinkelen (Dorpspartij).

"Op deze locatie komt er een volledige nieuwe laagbouw voor het gebouw van watering het Velpedal", verduidelijkt Kris. "Het gebouw voor Bunker Jeugd wordt gebouwd met gerecupereerde stenen van de afgebroken gebouwen en krijgt twee verdiepingen, zodat het nieuwe gebouw even hoog aansluit tegen het gebouw van GC De Roos. Op het gelijkvloers komen er extra lokalen voor de jeugdwerking van Bunker Jeugd en op de verdieping komt er een extra ruimte voor GC De Roos waar onder meer repetities in zullen kunnen plaatsvinden."


De kostprijs voor deze gebouwen is geraamd op 250.000 euro. Het project wordt gefinancierd met onder meer de inkomsten van de verkoop van een perceel grond (115.000 euro) en 50.000 euro Europese subsidies. De rest van de investering betaalt de gemeente met eigen middelen.

Grote succesformule

"In 2016 kreeg de KSA Glabbeek voor haar jeugdwerking een nieuw lokaal van de gemeente in de oude wijkschool van Wever en in 2017 krijgt ook JH de Bunker voor haar jeugdwerking een extra lokaal naast hun huidig lokaal", zegt schepen van Jeugd Hilde Holsbeek (Dorpspartij). "Deze uitbreiding is meer dan nodig omdat de jeugdwerking in Glabbeek meer dan ooit een echte succesformule is."

Grote investering

"De gemeente Glabbeek investeert in 2017 met ruim 1.500.000 euro een enorm hoog bedrag in de renovatie van heel wat gemeentelijk patrimonium", zegt schepen Vanwinkelen. "Zo wordt er 840.000 euro geïnvesteerd in de evenementenhal, 250.000 euro in nieuwe gebouwen voor de watering en Bunker Jeugd, 160.000 euro voor de uitbreiding en vernieuwing van de buitenschoolse kinderopvang en 250.000 euro is er voorzien voor de bouw van een sociaal restaurant. Op het einde van de legislatuur zullen alle gemeentelijke gebouwen volledig vernieuwd, veiliger en volledig geïsoleerd zijn. Ons grondig renovatieplan voor het volledige gemeentelijk patrimonium zorgt er bovendien voor dat we de energiekosten met in totaal voor maar liefst 30.000 euro per jaar zullen doen dalen!"