"N-VA verdwijnt uit de gemeenteraad"

Steven Verjans en Kris Vanwinkelen.
Bollen Steven Verjans en Kris Vanwinkelen.
Op donderdag 9 november legt Steven Verjans uit deelgemeente Wever de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Glabbeek. Hij is de laatste opvolger die bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 voor N-VA opkwam die nog bij de lokale afdeling van N-VA in Glabbeek actief was.

"Steven Verjans legt donderdag niet de eed af als N-VA'er, maar zal onmiddellijk toetreden tot de meerderheidsfractie van de Dorpspartij. N-VA, die in Glabbeek maar één zetel had, verdwijnt hierdoor uit de gemeenteraad", kondigt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) aan.


"Politiek wil ik me enkel positief inzetten voor ons dorp en zijn inwoners", reageert Verjans. "En net zoals vele inwoners kan ik enkel vaststellen dat het beleid in onze gemeente onder leiding van de Dorpspartij de voorbije vijf jaar ons dorp echt deed herleven. Daarom kies ik er vandaag als gemeenteraadslid resoluut voor om de Dorpspartij te gaan versterken die op lokaal vlak volledig aansluit bij mijn gedachtegoed en waardoor ik perfect op nationaal vlak een N-VA'er kan blijven."


Met de komst van Verjans als nieuw gemeenteraadslid telt de Dorpspartij, die al de grootste fractie was in de gemeenteraad, vanaf nu maar liefst acht van de zeventien gemeenteraadsleden in de gemeente. (VDT)