"Hier gezelliger dan in Tienen"

OUDEJAARSFUIF IN GLABBEEKSE ZAAL GLAZUUR LOKT JONGEREN UIT SUIKERSTAD

Wie 2017 al dansend wilde inzetten, kon dat in onze regio onder andere in Glazuur in Glabbeek en in de tent van de Skibar in Tienen. Opvallend: heel wat jongeren uit de Suikerstad kwamen feesten in Glazuur. "Het is hier veel gezelliger dan in Tienen."

De oudejaarsfuif van jeugdhuis De Bunker is met haar 48ste editie een klassieker in Hageland. Ook oudere generaties komen kijken hoe hun kinderen aftellen naar het nieuwe jaar. "Na enkele jaren in GC De Roos zijn we met de fuif teruggekeerd naar de zaal Glazuur", zegt Joke Jacquemijn (26), voorzitter van jeugdhuis De Bunker. "Ons eigen clubhuis is te klein. Vannacht ontvangen we een paar honderd feestende jongeren."

Taxiservice

Steeds meer feestvierders maken gebruik van JATienen (zie onder) als vervoersmiddel naar Glabbeek of laten zich naar huis rijden door de taxiservice die De Bunker inlegt vanaf 2.30 uur. Opvallend veel jongeren uit Tienen zijn naar Glazuur afgezakt. "Het is hier gezelliger dan op de evenementen in onze stad", zeggen Tienenaars Sil en Giel, beiden 23 jaar.

Geluidsoverlast

Achter in de zaal staan enkele ouders mee te genieten van de dj-set. "Ik kwam naar deze fuif toen ik 16 was", zegt Ann (52) uit Kersbeek. "Mijn zoon Ruben is vandaag medeorganisator. De Bunker vormde in mijn tijd een hechte vriendenkring en dat hebben we blijkbaar doorgegeven. We zien bij onze kinderen dezelfde samenhorigheid die wij ook hebben gekend." Omwonenden van Glazuur deden bij de politie wel nog meldingen van geluidsoverlast.

Ondertussen kon je in de Suikerstad dankzij de vzw Tienen Beweegt de beentjes streikken in de gesloten tent van de Skibar op de Grote Markt. De lokale handelaars lieten er de cava schuimen en enkele tientallen bezoekers gingen uit hun dak op de muziek van Justin Timberlake. Opmerkelijke vaststelling wel: de Grote Markt zelf lag er rond 1 uur behoorlijk verlaten bij.

De jonge feestvierders gaan in zaal Glazuur uit de bol tijdens de fuif van De Bunker.
Tom Van de Weyer De jonge feestvierders gaan in zaal Glazuur uit de bol tijdens de fuif van De Bunker.
Ook in de Skibar in Tienen kon je de beentjes strekken.
Tom Van de Weyer Ook in de Skibar in Tienen kon je de beentjes strekken.
De iets oudere generatie geniet in Glazuur van een drankje.
Tom Van de Weyer De iets oudere generatie geniet in Glazuur van een drankje.