Zoon aangehouden voor cannabisplantage, ouders vrijgelaten

De politie bij het erf in de Haelinckstraat.
Benny Proot De politie bij het erf in de Haelinckstraat.
De onderzoeksrechter heeft landbouwerszoon en slager N.D. uit Moere aangehouden op verdenking van het houden van een cannabisplantage. Zijn ouders R.D. en F.J. werden niet voor de onderzoeksrechter geleid en vrijgelaten. Dat bevestigt het parket van Brugge.

Politie en brandweer stootten dinsdagmorgen op een cannabisplantage in de Haelinckstraat in Zevekote, nadat er brand uitbrak in een van de stallen. Zowel vader, moeder en zoon werden gearresteerd. Tijdens urenlange ondervragingen bleven de drie ontkennen dat ze van de plantage afwisten. “De loods werd verhuurd aan Nederlanders. Wij wisten niet wat zich er afspeelde”, was het relaas.

De ouders mochten naar huis en werden niet voor de onderzoeksrechter geleid. Dat betekent  niet dat ze  niet verdacht worden van het opzetten en exploiteren van een cannabisplantage. Ze worden gewoon niet in voorlopige hechtenis geplaatst. Zoon N.D. wel, hij zit momenteel in voorhechtenis en komt vrijdag voor de raadkamer. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.