Woningbrand om verzekering op te lichten?

De oorzaak van de woningbrand in een rijwoning in de Lindenhofstraat in Gistel van dinsdagmiddag krijgt mogelijk een nieuwe wending.


Er ontstond dinsdag al voor de derde keer in een maand tijd brand achteraan de woning. Deze keer ontstond die in een keuken, waar vreemd genoeg ook een douche gevestigd is, ter hoogte van de douchebak. De brandweer die het vuur snel kon blussen ontdekte dat het vuur niet accidenteel kon ontstaan zijn. Er werd door het parket een deskundige aangesteld en die kwam tot meerdere vreemde vaststellingen. Naast het feit dat elektriciteitswerken in de woning slecht uitgevoerd zijn bleek ook het brandalarm al dan niet bewust onbruikbaar te zijn.


Tijdens de brand was de eigenaar ook net niet thuis. Uit zijn verhoor blijkt dat hij financiële problemen heeft en dat zijn woning oververzekerd is. Er wordt onderzocht of de andere brandjes eerder deze maand ook opzettelijk veroorzaakt zou kunnen zijn en of de man de bedoeling heeft zijn verzekering op te lichten. De eigenaar ontkent echter de branden te hebben veroorzaakt. (JHM)