Wat een knap gebaar: zuster Marie-Louise wint 600 chocoladen eitjes en geeft ze weg aan goede doelen

Jeroen Lernout van Leonidas schenkt zowat 600 chocoladen eitjes aan zuster Marie-Louise, die zichtbaar glundert van plezier.
Jeroen Lernout Jeroen Lernout van Leonidas schenkt zowat 600 chocoladen eitjes aan zuster Marie-Louise, die zichtbaar glundert van plezier.
Zuster Marie-Louise (85) won tijdens een wedstrijd bij de lokale winkel Leonidas zo maar eventjes 6 kilogram chocoladen eitjes. Maar ze zelf opeten? Nee, de zuster schenkt ze aan verschillende goede doelen in de stad. 

Onlangs organiseerde chocolatier Leonidas, gevestigd op de markt, een paasactie. Iedereen kon een deelnameformulier invullen en zo kans maken op maar liefst 6 kilogram chocolade eitjes. “Dit jaar lieten we een grote kartonnen paasklok opvullen met ongeveer 600 eitjes”, vertelt chocolatier Jeroen Lernout. Winnaar was uiteindelijk zuster Marie-Louise Cox van het klooster Zusters van Maria in de Sint-Jansgasthuisstraat. Uit handen van Jeroen kreeg ze het gigantische aanbod lekkere eitjes. De zuster heeft dan ook speciale plannen met de chocoladen eitjes. “Ik was dertig jaar lang verpleegster bij het Wit-Gele Kruis en heb bijgevolg veel problemen gezien en gehoord. Heel wat mensen zitten in de miserie, meneer”, vertelt Marie-Louise ons. “Ik wil zelf niet profiteren van mijn prijs. Nee, zo zit ik niet in elkaar. (lacht) Bovendien, ik zou niet meer door een deur kunnen, mocht ik alles zelf opeten. Daarom zal ik de paaseitjes uitdelen aan dagcentrum ARTuur, onderdeel van Duinhelm, en Sint-Vincentius, dat zich inzet voor kansarme gezinnen. Ik deel ook eitjes uit aan de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Godelieve en het Godelievezangkoor. En ja, ook de zusters in ons klooster krijgen een eitje”, knipoogt Marie-Louise, die dit jaar 86 jaar wordt. 51 jaar geleden kwam ze in het Gistelse klooster wonen. “En ik woon hier ontzettend graag. Gistel is toch zo’n gezellig stadje.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.