Vader en zoon overmeesteren inbreker: “Hij woog wellicht 130 kilo, maar we wilden hem niet laten lopen”

De inbreker is intussen aangehouden. (illustratiebeeld)
ThinkStock De inbreker is intussen aangehouden. (illustratiebeeld)
Een vader en zoon uit Gistel hebben zich vrijdagmiddag als ware helden gedragen. Ze betrapten een inbreker op heterdaad bij één van hun buren, achtervolgden hem en werkten de man uiteindelijk tegen de grond. “Hij woog wellicht 130 kilo, maar we wilden hem voor geen geld van de wereld laten lopen", vertellen ze.

De feiten speelden zich vrijdag rond 13 uur af langs de Oostendsebaan in Gistel. Vader en zoon waren samen aan het werk, toen die laatste plots glasgerinkel hoorde aan de overkant van de straat. “We hebben de politie gebeld en zijn een kijkje gaan nemen bij de overburen”, vertelt de vader. “Ik ben in mijn bestelwagen gesprongen en ben rond hun domein beginnen rijden. Ik wilde er zeker van zijn dat de inbrekers niet via de achterkant zouden wegvluchten.”

130 kilo

De heldhaftige buurman zag een deur van de woning openstaan en wist op dat moment dat het zeker om een inbraak ging. “Plots kwam een man in een zwart joggingpak naar buiten gewandeld. Hij wandelde weg langs een klein pad aan het huis en stak de baan over. Ik ben hem achterna gereden en ben beginnen claxonneren. Ik wilde die man opjagen, maar hij gaf geen kik. Plots begon hij te lopen. Hij probeerde weg te vluchten achter het bedrijfsgebouw naast onze deur. Ik ben langs de ene kant van het pand gelopen, mijn zoon nam de andere zijde voor zijn rekening. Op die manier hebben we de inbreker kunnen insluiten. Hij kon geen kant meer op.”

Vader en zoon slaagden erin om de verdachte tegen de grond te werken en hielden hem in bedwang tot de politie arriveerde. “Die inbreker woog zeker 130 kilo. Hij probeerde zich nog los te wrikken, maar wij wilden hem voor geen geld van de wereld laten lopen. Er gebeuren immers al zoveel inbraken in de regio. Of we geen schrik hadden? Helemaal niet. We hebben eigenlijk op geen enkel moment getwijfeld. Het ging allemaal zo snel, dat we er niet bij nagedacht hebben.” De inbreker, een 41-jarige Bulgaar, werd door de politie in de boeien geslagen en zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij verschijnt dinsdag een eerste maal voor de raadkamer. Volgens het Brugse parket komt de verdachte mogelijk nog in aanmerking voor andere feiten. “Maar dat zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen", klinkt het.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anny Bollens

  Hij heeft niets gestolen, dus vlug vrij!

 • Dietrich Van Helder

  politie en justitie doen echt wel hun best hoor ,2 jaar na een inbraak bij mij thuis hebben ze de dief gevat,hij heeft 4,5 jaar gekregen !!!

 • Guy Peetroons

  Peetroons Guy En daar er geen plaats is in de gevangenis komt die man na verhoor weer vrij met het zinnetje " Doe maar hoor "

 • Janneke Alsberg

  zoveel prachtig nieuws deze zondagavond.. Knap van vader en zoon, met zijn 130 kg kon hij ook niet al te ver meer lopen. In Bulgarije teveel koteletjes gegeten.. Back to his mama....

 • Paul Philippaerts

  Dat is wel fijn in deze zaak. De politie die niemand te pakken krijgt maakt voor justitie het lijstje op van alle inbraken van betrokkenen. Justitie maakt daar een excel-gestandje van op deelt het aantal inbraken mee aan de dief. En de kerel wordt vrijgelaten. Totdaar de opdracht van onze justitie. Excelbestandjes maken om bij te houden hoeveel keer ze de dief kunnen pakken en ze hem onmiddellijk hebben vrijgelaten. Veroordeling celstraf voorwaardelijk boete niet betal geen officieel inkomen.