Tractorsluis in Mosselstraat verdwijnt: “Veel Moerenaars moeten langs daar naar Gistel”

De tractorsluis in de Mosselstraat verhindert de doorgang van personenwagens
TVA De tractorsluis in de Mosselstraat verhindert de doorgang van personenwagens
De tractorsluis in de Mosselstraat, nabij het kruispunt met de Nieuwlandstraat, zal binnenkort verdwijnen. Dat blijkt uit een vraag van raadslid Peter Decoster (CD&V). 

Een tractorsluis is een lage betonnen plaat bedoeld om de doorgang van auto’s te verhinderen. “De tractorsluis werd enkele jaren geleden geplaatst zonder enig overleg met de inwoners. Er werd ook geen cijfermateriaal verzameld om de installatie van de sluis te staven”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “Wij voerden in 2017-2018 zelf een enquête uit. 85 procent gaf daarbij aan tegen het afsluiten van de landelijke weg te zijn. Voor inwoners van Moere is de Mosselstraat een belangrijke verbindingsweg naar hoofdgemeente Gistel. Een definitief collegebesluit is er nog niet, maar we hebben wel duidelijk de intentie om de sluis binnen afzienbare tijd te verwijderen.” Het stadsbestuur geeft wel aan werk te willen maken van voldoende uitwijkstroken op landelijke wegen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Willaert

    De groene 62 is de veiligste weg voor fietsers.

  • Erno Vlaeminck

    Als Moerenaar ‘moet’ ik ook langs daar om Gistel Centrum te bereiken, maar dan, zoals heel wat dorpsgenoten, met de fiets. Tot nu toe is het, dankzij die tractorsluis, veilig en heerlijk fietsen. Kunnen de automobilisten, vanuit Moere, niet gewoon de Torhoutsebaan nemen om in Gistel te geraken, allee zeg! Erno Vlaeminck