Studenten Petrus & Paulus West maken voor CM demonteerbare voedings- en bewegingsdriehoek

De leerlingen van Petrus & Paulus West overhandigen de voedings- en bewegingsdriehoek aan een delegatie van de CM
TVA De leerlingen van Petrus & Paulus West overhandigen de voedings- en bewegingsdriehoek aan een delegatie van de CM
Zes leerlingen van de studierichting industriële houtbewerking en schilderen-decoratie staken een knappe voedings- en bewegingsdriehoek ineen. Ze zal door de CM worden gebruikt om uit te lenen aan scholen en organisaties in de regio. “Omdat de driehoeken demonteerbaar zijn, kan iedereen ze makkelijk ontlenen.”

Een tijdje terug herdacht het Vlaams Instituut Gezond Leven het concept van de bekende voedingsdriehoek en kwam door nieuwe inzichten tot een volledig nieuw inhoudelijk ontwerp over gezonde en evenwichtige voeding. CM Oostende vond in de school West Petrus & Paulus een partner om zowel de vernieuwde voedingsdriehoek, als de bewegingsdriehoek uit te werken in een groot toonbaar model. “Deze driehoeken gaan door onze dienst gezondheidsbevordering van CM Oostende als didactisch materiaal worden gebruikt bij de vele voordrachten over gezonde en evenwichtige voeding”, vertellen Annick Slabbaert en An Casteleyn van CM. “Deze voedings- en bewegingsdriehoek gaan ook door scholen, organisaties en verenigingen ontleend kunnen worden. Net omdat ze demonteerbaar zijn, kunnen ze makkelijker verplaatst en dus ontleend worden.” Laatstejaarsstudenten industriële houtbewerking Elian Labens, Kendryck Jooris en Thomas Broucke maakten met mdf-hout de ontwerpen. Doné Devos, Kenny Vanleenhove en Catharina Verburgh verzorgden het schilderwerk. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.