Stadsbestuur wijst firma aan voor heraanleg Heyvaertlaan

De Heyvaertlaan
TVA De Heyvaertlaan
Het college van burgemeester en schepenen heeft besloten om de heraanleg van de Heyvaertlaan te gunnen aan de aannemer bvba Knockaert uit Jabbeke voor een bedrag van 199.673 euro. De Heyvaertlaan maakt deel uit van een belangrijke verkeersas in het centrum.

De straat het verbindt namelijk de Nieuwpoortsesteenweg met de Tempelhofstraat en ook het Administratief Centrum is er gevestigd. “Bij het aanleggen van de Heyvaertlaan in 1995 werd een te dik zandbed aangelegd bovenop de betonbaan. Zwaar verkeer, zoals bussen, vrachtwagens en tractors, gebruiken de Heyvaertlaan regelmatig. Maar de kleine klinkers kunnen dit verkeer niet aan, waardoor het wegdek nu vol bulten en hobbels zit. Dit probleem wordt nu aangepakt”, zegt bevoegd schepen Geert Deschacht (Open Vld). Er komt een nieuwe asfaltlaag, de verkeersdrempels verdwijnen, de glascontainer verdwijnt ondergronds en er komen extra fietsstallingen. Het stadsbestuur hoopt dat de werken dit jaar nog kunnen starten. Binnenkort staat alvast een coördinatievergadering gepland waar de timing verder wordt bepaald.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.