Stad pakt uit met nieuwe fiets- en handelaarsactie ‘Gistel dichtbij’

Schepen van economie Dries Depoorter (Open Vld) toont als gewezen wielrenner het goede voorbeeld en wipt de (koers)fiets op.
TVA Schepen van economie Dries Depoorter (Open Vld) toont als gewezen wielrenner het goede voorbeeld en wipt de (koers)fiets op.
Met ‘Gistel dichtbij’ pakt het stadsbestuur uit met een eigen handelaarsactie. Wie komt winkelen met de fiets, maakt kans op waardebonnen of een gloednieuwe fiets.

De actie loopt een hele maand mei. Concreet kunnen shoppers stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars. Wie een volle stempelkaart indient bij de handelaars, in het administratief centrum of op de maandag- en vrijdagmarkt, maakt kans op de hoofdprijs: een gloednieuwe fiets. Er zijn ook nevenprijzen in de vorm van waardebonnen bij de deelnemende handelaars. “Toen bekend werd dat de Vlaamse acties ‘Met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Zo dichtblij’ niet meer zouden plaatsvinden, staken we de koppen bijeen”, vertelt schepen van economie Dries Depoorter (Open Vld). “Samen met onze ambtenaar voor lokale economie Els Vanhooren en de economische raad tekenden we zelf een wedstrijd uit. We verloten niet één, maar twee fietsen als hoofdprijs. Met de actie blijven we het lokale handelsapparaat steunen en tegelijk een gezonde levensstijl promoten. Ook het in de kijker plaatsen van de korte keten is een belangrijk speerpunt van ‘Gistel dichtbij’. Na de succesvolle paasactie van de Handelaarsbond en Unizo, blijven we onze handelaars dus verder ondersteunen.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erno Vlaeminck

    Huidige VLD bewindslui hebben in het geheel geen voeling met fietsgebruik. In de Mosselstraat gaan ze de bestaande tractorsluis verwijderen, wat een hypocrisie. Terug een gevaarlijke situatie voor de fietser, waar blijven de Groenen met hun tegenreactie?.. Erno Vlaeminck