Schooltoelage 2019-2020 wordt toegekend door uitbetaler Groeipakket

-
thinkstock -
De vroegere studietoelagen heten voortaan schooltoelagen en worden voor het nieuwe schooljaar 2019-2020 toegekend door de uitbetaler van het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag. Dat deelt bevoegd schepen Michel Vincke (sp.a) mee.

Een schooltoelage is een toelage die in bepaalde gevallen uitgegeven wordt door de Vlaamse overheid voor kinderen in het lager en secundair onderwijs. Deze schooltoelage wordt automatisch uitbetaald, je kunt dus geen aanvraag meer indienen. “De uitbetaler van het Groeipakket zal berekenen of je in aanmerking komt, dit is afhankelijk van jouw gezinsinkomen. De uitbetaling van de schooltoelage gebeurt vanaf september 2019. Voor gezinnen waar ook kinderen ouder dan 18 jaar ingeschreven zijn in het secundair onderwijs, zal dit pas half oktober 2019 gebeuren”, zegt Vincke. “De nieuwe regeling is van toepassing voor leerlingen van het kleuter-, lager of secundair onderwijs. Studenten van het hoger onderwijs of universitair onderwijs moeten nog altijd de nodige stappen zetten om een aanvraag in te dienen bij de dienst Studietoelagen.”

Ieder gezin dat in aanmerking komt voor een schooltoelage zal een brief ontvangen. Wie denkt in aanmerking te komen voor een schooltoelage, maar deze niet automatisch hebt ontvangen, kan in januari 2020 navraag doen in het dossier. Elke eerste donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur, kan je in het Sociaal Huis, in de Bruidstraat, meer te weten komen over schooltoelagen en het Groeipakket. Meer info: 059/79.51.70 of sarah.strumane@gistel.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.