Ruim honderd klanten genieten van opmerkelijk fairtradediner in horecazaak Sansuniek

De medewerkers van Oxfam en uitbaters van Sansuniek bezorgden maar liefst 107 eters een aangename pasta-avond.
TVA De medewerkers van Oxfam en uitbaters van Sansuniek bezorgden maar liefst 107 eters een aangename pasta-avond.
De Gistelse Oxfam Wereldwinkel organiseerde met horecazaak Sansuniek een lekker pasta-avondje dat volledig in het teken stond van fairetradeproducten. Maar liefst 107 Gistelnaars aten hun buikje rond. 

Sympathisanten en medewerkers van Oxfam zorgden samen met Sansuniek-uitbaters Marnix Boddez en Greta Galle voor een aangenaam etentje. Cava en fruitsap, de pasta, saus en kruiden, wijn, koffie en snoepjes: het vollédige diner werd bereid met heerlijke fairtradeproducten. “Het concept van het diner kadert in het feit dat Gistel twee jaar terug de titel van fairtradegemeente kreeg”, vertellen Christine Vandecasteele van de Oxfam Wereldwinkel en raadslid Kathleen Bruneel (CD&V), lid van de werkgroep Noord Zuid. “Fairtradeproducten kopen is niet zo moeilijk. Naast de Oxfam Wereldwinkel zijn ze ook in de rekken van de supermarkt te vinden. Maar een horecazaak overtuigen om fairtrade op de kaart te zetten of gerechten te maken met eerlijke producten, dat is al ietsje moeilijker. Wij willen daar samen werk van maken. Vorig jaar was er al de succesvolle actie ‘(h)eerlijk tafelen’, nu kreeg ze dus een vervolg.” Ook bij horecazaken Brus, Paviljoentje en 3D Lunch kan je genieten van fairtradeproducten genieten.

De komende tijd wil Oxfam, dat al 21 jaar in Gistel actief is, verder acties op touw zetten en op die manier ook het Gistelse publiek informeren. “Velen denken immers dat fairtrade synoniem is van duur en ver weg. Dit klopt niet, want Oxfam gaat ook voor lokaal, sociaal en milieuvriendelijk”, vervolgt Christine. “Zo is ons appelsap puur Belgisch, komen onze confituren van een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke of sociale beperking ‘De Wroeter’ en koopt Oxfam ook heel wat producten van Terra Libera, een coöperatieve uit Sicilië.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.