Politie speelt even voor brandweer op afrit E40: “Zonder die agenten was de auto uitgebrand”

Het voertuig kon nog net afrijden in Gistel, maar moest door de vlammen stoppen aan de verkeerslichten aan de N33. De politie begon als eerste met blussen.
Bart Boterman Het voertuig kon nog net afrijden in Gistel, maar moest door de vlammen stoppen aan de verkeerslichten aan de N33. De politie begon als eerste met blussen.
Twee politiemannen van de politiezone Kouter moesten dinsdagmorgen even brandweerman zijn toen er een oproep binnenkwam van een voertuigbrand aan de E40 in Gistel. Ze konden voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde.

Een Mercedes GL begon rond 7.45 uur hevig te roken op de autosnelweg richting Calais. De bestuurder kon nog net afrijden in Gistel, maar moest ter hoogte van de verkeerslichten aan de N33 uit de wagen stappen omdat de vlammen van onder de motorkap kwamen. “Onze patrouille was in de buurt verkeerscontroles aan het uitvoeren en was als eerste ter plaatse. De agenten hebben de brandblussers van in de combi leeggespoten in de motorkap. Daarna nam de brandweer het over”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele van de Lokale Politie Kouter (Gistel, Torhout, Ichtegem, Oudenburg en Jabbeke).

Majoor Frank Vanhixe van de brandweerpost Gistel is vol lof over de actie van de agenten. “Toen wij aankwamen, waren er nog steeds vlammen zichtbaar. We hadden het vuur snel onder controle, maar de auto liep grote schade op. Zonder het ingrijpen van de politie was het voertuig wellicht volledig uitgebrand”, reageert de majoor. Volgens hem ontstond het vuur door een technisch defect. De auto werd getakeld en rond 9.45 uur was de baan opnieuw vrij.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Ketels

    Zo zo zo erg !!!!! Ik kwam van de afrit toen ik een persoon zag oversteken met een brandblusser en de auto voor me zag staan direct gestopt om te helpen brandblusser genomen maar het hielp niet tegen de vlammen dan maar personen aangesproken voor een blusser en zo de vlammen onder controle proberen houden samen dan gaan ze nu zelf met de eer gaan lopen ??? :o SCHANDALIG !! Was zo erg dat ik zelfs van de politieagent zijn blusser heb moeten nemen omdat hij de veiligheid er niet uit kreeg !!!

  • Andi Krasniqi

    Jammer dat ze vergeten te zeggen dat er brave burgers waren ( mezelf en nog iemand ) die al voor de politie aankwam, 4 brandblussers hebben leeggespoten.