Plat Préféré beleeft hoogtepunt anderhalf jaar na opening

Twee nieuwe Bib Gourmands in onze streek

Laurent Gouwy van restaurant Le Plat Préféré.
Foto Proot Laurent Gouwy van restaurant Le Plat Préféré.
'Plat Préféré' opende pas in juni 2016 de deuren, maar staat nu al mooi te blinken in restaurantgids Bib Gourmand van Michelin.

Het restaurant kent een toffe sfeer, onder meer door de halfopen keuken. "Eerst was het openen van deze zaak een hoogtepunt, maar nu is dat zonder enige twijfel deze erkenning in de Michelingids", zegt de 37-jarige chef Laurent Gouwy. Hij is niet de eerste de beste.


Eerder was Laurent actief in het Zuid-Franse Èze, tussen Nice en Monaco, waar hij werkte in het chique restaurant Le Chèvre d'Or. In ons land was hij actief bij onder meer Marquette in Marke, de Karmeliet van sterrenchef Geert Van Hecke in Brugge en Bistro Mathilda, één van de beste restaurants van Oostende.


"Ik had altijd de goesting en ambitie om in de restaurantgids te staan, maar dat het nu al zou gebeuren? Dat verrast me zeer. Ik denk dat onze gerechten een correcte prijs-kwaliteitverhouding hebben. Maar je moet ook elke dag opnieuw bevestigen en er voor gaan."

Kindergerechten

"Ik merk dat tijdens de weekends veel families de weg naar de Dorpsstraat vinden. Vooral de kindergerechten maken ons restaurant zeer toegankelijk. De meest bestelde gerechten zijn onze versie van vol-au-vent en huisbereide garnaalkroketten."


Op de kaart pronken nog andere pareltjes, zoals linguini met coquilles, pompoen en truffelroomsaus, mosseltjes op Thaise wijze en klassieke zeetong. "Hopelijk geeft deze erkenning ons restaurant een boost." (TVA)