Ongeval op E40, heli landt op snelweg

De airbags van de wagen traden in werking. Het slachtoffer raakte lichtgewond.
BBO De airbags van de wagen traden in werking. Het slachtoffer raakte lichtgewond.
Op de E40 in Snaaskerke, bij Gistel, zijn een wagen en vrachtwagen maandag rond 16 uur tegen elkaar gebotst. De MUG-helikopter moest landen op de snelweg. Een bestuurder raakte uiteindelijk lichtgewond. 

Het incident gebeurde in de richting van Calais, aan de oude spoorlijn Groene 62 in Snaaskerke. Een wagen reed achteraan in op een vrachtwagen. De auto kwam tot stilstand tegen de vangrails en ook de vrachtwagen stopte op de pechstrook. 

Politie, brandweer en de MUG-helikopter rukten uit omdat er geen zicht was op de ernst van het ongeval. De snelweg werd afgesloten zodat de heli veilig kon landen, met een file tot gevolg. Na controle bleek de automobilist lichtgewond en was transport met de helikopter niet nodig. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht met een ambulance. De heli maakte zich uit de voeten en de auto werd getakeld. Het fileprobleem loste zich snel op. 

Ook de vrachtwagen raakte beschadigd, maar kon nog verder rijden.
BBO Ook de vrachtwagen raakte beschadigd, maar kon nog verder rijden.
De MUG-helikopter.
Jurgen Eeckhout De MUG-helikopter.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.