Nederlander die in kanaal dook na schietincident in Sprookjeswijk, houdt lippen stijf op elkaar

Het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Snaaskerke, waarin de intussen aangehouden Nederlander dook om te vluchten na een schietincident.
Google Street View Het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Snaaskerke, waarin de intussen aangehouden Nederlander dook om te vluchten na een schietincident.
De onderzoeksrechter heeft een Nederlander aangehouden die zaterdag in Snaaskerke in het kanaal is gesprongen na een schietincident in de Sprookjeswijk. Het gaat allicht om een afrekening in het drugsmilieu of een ripdeal. De Nederlander houdt de lippen stijf op elkaar.

“Naar aanleiding van een schietincident in Snaaskerke is zaterdag een persoon van de Nederlandse nationaliteit in het water gesprongen. Die persoon is aangehouden, omdat de feiten mogelijk kaderen in een drugsdeal. Er vielen geen gewonden”, aldus de karige uitleg van het Brugse parket. Het parket bevestigt ook dat er een paal werd aangereden in de Sprookjeswijk, door een voertuig dat bij de schietpartij betrokken was. Op vraag van de onderzoeksrechter wordt voorlopig niet verder gecommuniceerd. De speurders zijn volop bezig met een onderzoek.

Het schietincident zou namelijk slechts het topje van de ijsberg zijn. De Nederlander die in het kanaal dook om te vluchten, sprak initieel van een diefstal met geweld. Maar dat verhaal geloofde de politie niet. Sinds zijn arrestatie, houdt de Nederlander de lippen stijf op elkaar. De man behoort wellicht tot een crimineel netwerk. Of hij werd beschoten door iemand met een alarmpistool of met een echt pistool, wordt ook onderzocht. Hoeveel inzittenden er in de wagen zagen, is evenmin bekend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.