Nachtwinkel openen? Dat is dan 3.000 euro

beeld ter illustratie
Photo News beeld ter illustratie
Wie in Gistel een nachtwinkel wil openen, zal eenmalig een taks van 3.000 euro moeten betalen. Dat bevestigt de gemeenteraad. 

De vestiging van een nachtwinkel brengt overlast met zich mee voor de omgeving, redeneert het stadsbestuur. “Een verhoogde inzet van de lokale politie voor handhaving van de openbare rust en verkeersveiligheid, en de gemeentediensten die instaan voor openbare netheid”, zo stelt het schepencollege. “Het is dan ook billijk dat de betrokken handelszaken als tegenprestatie een bijzondere financiële inspanning doen.” Die inspanning bedraagt een eenmalige openingsbelasting van 3.000 euro. Het tarief is hetzelfde als in de beleidsperiode 2014-2019, maar werd door de gemeenteraad dus opnieuw goedgekeurd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.