Leerlingen Sint-Godelievecollege in de kijker met hun ‘vredesposter’

De leerlingen van het SIGO met hun winnende vredesposter
TVA De leerlingen van het SIGO met hun winnende vredesposter
Vijf leerlingen van het eerste middelbaar vielen in de prijzen met hun knappe tekening in het kader van de internationale vredesposterwedstrijd.

De vredesposterwedstrijd is een wereldwijd initiatief van Lions Club International. In onze stad nam serviceclub Lions Dames BO4 Oostende aan de wedstrijd deel met de leerlingen van het Sint-Godelievecollege. Het doel: de studenten van het eerste middelbaar laten nadenken over vrede en hoe zij dat concreet zien. Hun visie mochten ze vertalen in een grote tekening. De jury hield rekening met originaliteit, creativiteit, kleuren en het thema - dit jaar ‘mars voor de vrede’. Uiteindelijk kwamen Lies Rosseel, Qudsia Sadat, Drieke Meyns, Cedric Cruyt en Emma Van Laethem als winnaars uit de bus. Ze dingen nu mee naar een plaatsje in de selectie van Oost- en West-Vlaanderen en later zelfs de internationale selectie. Sabine Deloore, voorzitter van Lions Dames BO4, en Lieve Huyghe, wedstrijdverantwoordelijke, dankten leerkracht Sabine Ryckewaert voor de begeleiding van de studenten en loofde het enthousiasme bij de leerlingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.