Leerlingen elektriciteit van Atlas Atheneum Gistel bezoeken 40ste eskader in Koksijde

De leerlingen van het Atlas Atheneum trokken naar de luchtmachtbasis van Koksijde
Benny Proot De leerlingen van het Atlas Atheneum trokken naar de luchtmachtbasis van Koksijde
De leerlingen van het zesde leerjaar TSO elektriciteit van het Gistekse Atlas Atheneum brachten een bezoek aan de luchtmachtbasis van Koksijde. Van daaruit opereert het 40ste smaldeel of eskader, vooral voor reddingsoperaties op zee. 

De studenten kregen er een uitleg over de werking van de basis en de reddingsoperaties van de heli. De uitleg werd bezorgd door redder-duiker Johan Rycx. “Daarnaast kregen ze de kans om de helikopter van dichtbij te bekijken en werden alle technologische snufjes deskundig uitgelegd door een technieker. De leerlingen bezoeken elk jaar een aantal bedrijven waar technologie aan bod komt”, aldus Johan Spirinckx, technisch adviseur coördinator van de school. De leerlingen lieten zich zeer enthousiast uit over het bezoek. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.