Kinderen basisschool De Klimop volgen voortaan les met wisbordjes

Basisschool De Klimop koopt ruim honderd wisbordjes aan
Benny Proot Basisschool De Klimop koopt ruim honderd wisbordjes aan
Basisschool De Klimop investeert in 120 wisbordjes voor haar leerlingen. De aankoop komt er met de opbrengst van de jaarlijkse Lentebrunch. 

De bordjes kunnen elke dag in alle lessen gebruikt worden. “Het voordeel van wisbordjes is dat leerlingen niet enkel luisteren tijdens de les, maar ook meewerken en meeschrijven met de juf. Ook kan de juf in één oogopslag zien wie de vraag kan beantwoorden en wie niet. Zo speelt de leerkracht veel beter in op de noden van de kinderen, maar kan hij of zij ook leerlingen die een extra uitdaging nodig hebben, vlugger herkennen”, zegt directeur Kelly Dildick. “In het onderwijs wordt altijd gezegd dat je veel beter onthoudt wat je zelf doet, dan wat je enkel hoort. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat het veelvuldig gebruik van wisbordjes de leerprestaties van de kinderen verhoogd. Wij zijn er alvast van overtuigd dat dit een zeer goede investering is.” Vooralsnog worden de bordjes enkel gebruikt in het eerste, twee, derde en zesde leerjaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.