In elke deelgemeente opleiding voor reanimaties en gebruik van AED-toestel

GISTEL - Een AED-toestel bij het sportcomplex in Gistel
TVA GISTEL - Een AED-toestel bij het sportcomplex in Gistel
In de verschillende deelgemeenten worden cursussen georganiseerd voor het brede publiek om het correcte gebruik van AED-toestellen aan te leren.

Het gebruik van de automatische externe defibrillator (AED) verhoogt de slaagkansen van de reanimatie bij iemand die getroffen wordt door een hartfalen. Naast het bellen van de hulpdiensten, het geven van een hartmassage en mond-op-mondbeademing, kan zo’n AED-toestel dus levens redden. Op dinsdag 12 november kan je in deelgemeente Zevekote een cursus volgen om het toestel correct te leren gebruiken. Snaaskerke volgt op 19 november, Moere op 25 november en Gistel zelf op donderdag 28 november. In deze les leer je zowel reanimeren als het AED-toestel gebruiken. Op een reanimatiepop oefen je de hartmassages en mond-op-mondbeademingen in, leer je de elektroden aanbrengen en de instructies van het AED-toestel volgen. De lessen vinden telkens plaats van 18 tot 21 uur in de lokale ontmoetingscentra. Inschrijven kan in de Zonnewijzer, Bruidstraat 9 in Gistel of via 059/20.06.60 of zonnewijzer@gistel.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.