Gistelse senioren troepen samen voor gezellig kerstfeest in zaal Zomerloos

GISTEL - In zaal Zomerloos werden Gistelse senioren uitgenodigd voor een gezellige kerstmaaltijd
TVA GISTEL - In zaal Zomerloos werden Gistelse senioren uitgenodigd voor een gezellige kerstmaaltijd
140 Gistelse 60-plussers genoten van een leuk kerstfeest in cultuurzaal Zomerlos. Ze werden op hun wenken bediend door zowat twintig vrijwilligers. 

Traditiegetrouw wordt in Gistel vlak voor kerstavond een feest georganiseerd voor alleenstaande 60-plussers of koppels waarvan één van de partners minstens 65 jaar is. Zomerloos zat goed vol met zo’n 140 eters. Ze kregen een lekker aperitief en hapje voorgeschoteld, gevolgd door een sappig stukje kalkoen met kroketjes en als afsluiter een kerstbuche. “Het is een bewuste keuze om het menu traditioneel te houden, gezien het wat oudere publiek”, vertelt Geert Loncke, hoofd van lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer, dat het evenement mee ondersteunt. Zangeres Hilvi zorgde voor de muzikale noot. Twintig vrijwilligers, gaande van gemeenteraadsleden tot zelfs kinderen, staken maar wat graag de handen uit de mouwen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.