Gezocht: nieuwe ‘wijk-werkers’ voor Gistel en omgeving

-
thinkstock -
Het sociaal tewerkstellingsplatform Perspectief gaat op zoek naar nieuwe wijk-werkers. 

In 2018 werd het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap PWA in de regio Oostende omgevormd tot ‘wijk-werken’, een beslissing van de Vlaamse Regering. Concreet betekent het dat zeven gemeenten uit regio Oostende, waaronder ook Gistel, de keuze maakten om de handen in elkaar te slaan en zo samen met VDAB ‘wijk-werken’ te organiseren. Met het ‘wijk-werken’ gaan werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. De opdrachten zelf zijn breed gedragen, van gras afrijden tot huishoudelijke taken of ondersteuning bij een evenement. 

Ben je werkzoekende en/of krijg je een leefloon of een ziekte-uitkering? Als wijk-werker kan je tot 630 uur per jaar opdrachten doen en dat gedurende maximaal twaalf maanden. Zo kan je tot maximaal 242 euro per maand verdienen bovenop je uitkering. “Na wijk-werken volgt een nieuwe stap in jouw traject naar werk", laat Perspectief weten. Alle info: www.ikbeneenwijkwerker.be,bij de VDAB of het OCMW en 059/43.37.99.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.