Elektriciteitspaal kraakt af en blokkeert weg na ongeval, bestuurder lichtgewond

De auto kwam in de sloot terecht, de afgebroken elektriciteitspaal blokkeerde de weg.
Bart Boterman De auto kwam in de sloot terecht, de afgebroken elektriciteitspaal blokkeerde de weg.
In de straat Nieuwland in Gistel ging een bestuurder woensdagavond uit de bocht met zijn wagen en ramde hij een elektriciteitspaal. De betonnen paal brak en kwam dwars over de weg te liggen. De jongeman werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. 

Het incident gebeurde rond 22.30 uur. De bestuurder reed in de richting van Moere langs de Moerdijkvaart. In een bocht liep het fout. Het voertuig reed eerst enkele meters door de berm, raakte een paal en kwam in de sloot tot stilstand. De paal knakte af, viel dwars over de rijbaan en trok verschillende elektriciteitskabels mee. 

De bestuurder, houder van een voorlopig rijbewijs, belde zelf de hulpdiensten na het ongeval. Intussen dienden enkele voertuigen rechtsomkeer te maken omdat de straat geblokkeerd was. De bestuurder werd ter controle meegenomen met de ziekenwagen. De politie deed de nodige vaststellingen en vorderde de brandweer voor de opkuis, Fluvius voor de herstelling van de elektriciteitskabels en een takeldienst. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.