Doodrijder (29) krijgt drie jaar cel en barst in tranen uit

M.T. (29) uit Gistel.
Foto MMB M.T. (29) uit Gistel.
Een 29-jarige Gistelnaar is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor een dodelijk ongeval. M.T. reed op 4 augustus 2016 tegen 125 kilometer per uur en met 2,05 promille in zijn bloed tegen de 49-jarige motorrijder Wilfried Bogaerts uit Asse. M.T. krijgt ook vijf jaar rijverbod en drieduizend euro boete.

Tijdens de vorige zitting kwam de 29-jarige Gistelnaar zich persoonlijk verantwoorden. Op veel begrip van de politierechter kon hij toen al niet rekenen. Vooral omdat zijn advocaat om aanvullend onderzoek vroeg. "Kan het niet zijn dat de motorrijder stilstond op het moment van de aanrijding?"


Gisterenochtend kreeg de beklaagde die vraag als een boemerang terug in het gezicht. "Maandenlang kon hij zich niks van de omstandigheden herinneren. En plots, meer dan een jaar na datum, zou hij zich herinneren dat de betreurde motorrijder stilstond? Er valt heel weinig geloof te hechten aan die uitspraak", aldus de politierechter.

Weinig inzicht

De Gistelnaar reed op 4 augustus 2016 om 23.45 uur op de Oostendesteenweg in Ichtegem achteraan in op de motorrijder. Daarbij had hij 2,05 promille alcohol in zijn bloed. Hij reed ook 125 kilometer per uur waar je maar 90 per uur mag. In september 2015 had M.T. bovendien al een boete en een rijverbod gekregen na een ongeval onder invloed van alcohol. "Zijn houding getuigt van weinig inzicht. Enkel een zware straf is gepast", sprak de rechter.


M.T. is voor vijf jaar zijn rijbewijs kwijt, moet drieduizend euro boete betalen en kreeg een effectieve celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel. De doodrijder, die met zijn moeder naar de rechtbank was afgezakt, verliet de rechtbank in tranen. (MMB)