Bestuurder net op tijd weg uit brandende wagen

Jonas Coene (24) bij zijn uitgebrande wrak.
Foto JVK Jonas Coene (24) bij zijn uitgebrande wrak.
De 24-jarige Jonas Coene uit Moere is gisteravond om 18.45 uur aan een vlammenzee ontsnapt toen hij met zijn Opel Zafira in de Koekelarestraat naar de tandarts in Ichtegem aan het rijden was.

"Er kwam rook uit het dashboard en ik zette me aan de kant. Vervolgens opende ik de motorkap, maar zag niets. Bij het openen van de passagiersdeur sloegen de vlammen naar buiten. Mijn auto is volledig uitgebrand", zegt Jonas, programmeur van beroep.


Volgens de brandweer lag een technisch defect aan de alternator aan de oorzaak van het inferno. "Enkele seconden nadat ik de deur opende, stond de hele wagen in brand. Ik kon enkel nog toekijken hoe de auto, ondertussen vijftien jaar oud, uitbrandde. Ik heb dan maar aangebeld bij buurtbewoners en verwittigde de brandweer. In minder dan vijf minuten waren ze hier, maar er kon geen hulp meer baten. Gelukkig ben ik snel uit de wagen gekropen. Anders kon het helemaal anders hebben afgelopen. In geen tijd waren de ruiten gesprongen", aldus Jonas.

Dag ervoor in garage

Zijn Opel Zafira, die al 308.000 kilometer op de teller had, was de dag ervoor nog voor een kleinigheid in de garage binnengebracht. "De wagen is eigenlijk altijd goed onderhouden geweest. Vreemd dat dit dan gebeurt. Ik zou nog drie maanden wachten en dan zou ik de wagen van de hand doen, want dan krijg ik een bedrijfswagen. Nu zal het eventjes behelpen zijn, maar een oplossing zal ik wel vinden", sluit Jonas af.


De brandweermannen van Koekelare blusten de wagen en een takeldienst bracht het voertuig weg. Jonas' afspraak met de tandarts is verplaatst naar een latere datum. (BBO)