Aperitieflezing van Gestella: link tussen voorouders en Hugenoten in 16de eeuw blootgelegd

Het documentatiecentrum van Gestella
Gestella Het documentatiecentrum van Gestella
Op zondag 17 februari organiseert heemkring Gestella een interessante aperitieflezing over de contacten tussen de voorouders uit onze regio en de Hugenoten in Groot-Brittannië in de zestiende eeuw. 

Historicus Werner Peene leidt de lezing in goeie banen. “Het is een gekend gegeven dat vele van onze voorouders in de zestiende eeuw onze streken verlieten naar Groot-Brittannië of Nederland. Dit omwille van hun godsdienstige overtuiging of om hun economische belangen te verhogen”, klinkt het. “Sommigen keerden later terug naar hier, maar de meerderheid koos om ter plaatse te blijven. Hun namen kregen een Engelse uitspraak en schrijfwijze. Heel wat bronnen zijn nog voorhanden om deze voorouders te achterhalen.” De ‘Huguenot Society of Great Britain and Ireland’ is een minder bekend gegeven, die ons heel wat oplossingen voor deze genealogische problemen. Wat is er onder meer nog te vinden in Londen over deze voorouders? Het wordt een boeiende voordracht met heel wat tips. Leden van Gestella betalen 6 euro, niet-leden 9 euro. Een aperitief is inbegrepen. De lezing start om 10 uur in in het documentatiecentrum van Gestella in de Warandestraat 29B.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.