Al 730 Gistelse huishoudens tekenen in op sociaal buurtnetwerk Hoplr

Hoplr wist in korte tijd al 730 Gistelse huishoudens te bereiken.
Mozkito Hoplr wist in korte tijd al 730 Gistelse huishoudens te bereiken.
Sociaal buurtnetwerk Hoplr heeft een vliegende start genomen in Gistel: het netwerk verenigt intussen meer dan 730 huishoudens. Hoplr moet zo de sociale cohesie bevorderen en tegelijkertijd het stadsbestuur en de burger dichter bij elkaar brengen.

Inwoners van stad Gistel kunnen sinds een goeie maand terecht op het buurtnetwerk Hoplr. Via de app en website kunnen buren een beroep doen op elkaar voor praktische zaken, zoals het uitwisselen van spullen, overlast melden of hulp vragen. “Maar ze kunnen er elkaar natuurlijk ook beter leren kennen en uitnodigen voor buurtactiviteiten”, laat burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) weten. 

4.000 interacties

Gistel werd opgedeeld in vijf buurten: Centrum, Oost, Moere, Snaaskerke en Zevekote. “Gemiddeld 16 procent van de huishoudens heeft zich geregistreerd op Hoplr, één maand na de initiële uitrol. Daarbij kreeg elk huishouden een uitnodiging voor het buurtnetwerk in de brievenbus. De Gistelse gebruikers hebben sindsdien in totaal zo’n 4.000 interacties - berichten en reacties, dus - met elkaar gedeeld”, zegt Defreyne. “Ook de stad kan vanaf nu berichten delen met de buurten, zonder inkijk te krijgen in de conversaties tussen de buren die er plaatsvinden. Zo zal het stadsbestuur communiceren over wegenwerken, evenementen of noodweer. Buren zullen zo ook in gesprek kunnen gaan met het stadsbestuur.”

Infosessie

Wie zich nog niet heeft geregistreerd, kan dat doen via www.hoplr.com of de app voor Android en iOS. Voor vragen kan je terecht op support@hoplr.com. In het Administratief Centrum is er woensdagavond een infosessie om 19.30 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.