Veertig maanden cel voor Luikse dief

Een man (39) uit Chaudfontaine vliegt voor veertig maanden achter de tralies. Zijn zus (33) krijgt een werkstraf van tachtig uren. Het duo is schuldig aan het plegen van diverse inbraken tussen 2 juni 2014 en 17 december 2016 in Borgloon, Lanaken, Gingelom, Heers en Herk-de-Stad.

Het duo leek vooral uit te zijn op juwelen, maar nam ook onder meer een laptop, flessen champagne en een geldsom mee. De man bevindt zich in staat van wettelijke herhaling. Volgens de procureur werkte het duo steevast volgens dezelfde werkwijze: de man belde aan en als er niemand thuis was, ging hij achterom om in te breken. "Een getuige zag de beklaagde in Gingelom de oprit opwandelen, er werd ook een voertuig gezien waarin de vrouw zat. Met dank aan een goede persoonsomschrijving, werd het voertuig uit het verkeer gehaald en werd het duo geïdentificeerd. In de wagen lag een platte schroevendraaier en plastic wegwerphandschoenen”, klonk het tijdens de behandeling. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.