Rioleringswerken gepland in Kerkom-bij-Sint-Truiden en Gingelom: 2.700 inwoners krijgen aansluiting

De rioleringswerken staan gepland in Kerkom en Gingelom in voorjaar van 2020
Bollen De rioleringswerken staan gepland in Kerkom en Gingelom in voorjaar van 2020
Aquafin bereidt een rioleringsproject voor in Kerkom-Dorp en in de Heusdenstraat in Kerkom-bij-Sint-Truiden. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 2.700 inwoners uit Gingelom en Kerkom-bij-Sint-Truiden, dat nu nog rechtstreeks in de Cicindria belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

“In Kerkom-Dorp en in de Heusdenstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd”, vertelt Renke Vandeweyer, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opvangen. Waar het kan, wordt de bestaande leiding hergebruikt voor het regenwater. Het (propere) regenwater komt zo terecht in de bestaande grachten die afwateren naar de Cicindria. Ter hoogte van de Cicindria in Kerkom-Dorp wordt ook een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de geplande rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Kaneelstraat in Gingelom. Ook in Gingelom zelf zijn werken gepland. Daar wordt de verbinding gemaakt tussen de bestaande overstortconstructie (een soort nooduitlaat op het rioleringssysteem) en de geplande zuiveringsinstallatie.”

Infoavond

Het Vlaams Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste vergunningen worden nu aangevraagd. De werken zelf starten vermoedelijk in het voorjaar van 2020. Meer info over de timing van dit project krijgt u tijdens de infoavond. Deze vindt plaats op woensdag 13 februari om 19.00 uur in de Parochiezaal van Kerkom, Pastoriestraat 2 in Kerkom-bij-Sint-Truiden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.