Patrick Lismont volgt burgemeester Charly Moyaerts op

Charly Moyaerts (links) geeft de sjerp door aan Patrick Lismont.
Foto Gemeente Gingelom Charly Moyaerts (links) geeft de sjerp door aan Patrick Lismont.
Charly Moyaerts (sp.a-goesting) heeft gisterenavond zijn laatste gemeenteraad beleefd als burgemeester van Gingelom. De 62-jarige Moyaerts geeft, zoals aan het begin van de legislatuur afgesproken, op 1 januari de sjerp door aan huidig eerste schepen Patrick Lismont (sp.a-goesting).

Na 21 jaar lang deel uitgemaakt te hebben van de Gingelomse gemeenteraad neemt Charly Moyaerts afscheid van de politiek. Hij was gedurende die periode 15 jaar burgemeester en 5 jaar en 8 maanden schepen. "We hebben de afgelopen jaren erg nauw samengewerkt in een uitstekende verstandhouding", vertelt zijn opvolger Patrick Lismont (55), die sinds 1989 in de gemeenteraad zit en sinds 1994 schepen is in Gingelom. "Charly heeft me heel wat bijgebracht, ook de laatste maanden gaf hij geregeld tips. Van een oude rot in het vak leer je natuurlijk wat kneepjes", lacht hij.

Landelijk karakter

Vanaf 1 januari is het de beurt aan Lismont. "Ik kijk er vol spanning naar uit. Ik krijg hier een schitterende erfenis in handen en het is de uitdaging om dat de komende jaren zo te houden. Ik wil graag het landelijke karakter van Gingelom blijven benadrukken en aantonen dat het een heel aantrekkelijke gemeente is om in te wonen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de eigenheid van de dorpen behouden blijft." (WVB)