Oppositiepartij Leef pleit voor een beter bomenplan

De straatverlichting is ver te zoeken langs deze boom.
Benoit De Freine De straatverlichting is ver te zoeken langs deze boom.
“Bomen doen leven. Bomen geven zuurstof aan onze gemeente. Ze kleuren onze dorpskernen, zorgen voor verkoeling in de zomer. Oppositiepartij Leef pleit voor meer bomen, maar ook voor een beter onderhoud en de juiste plaatsing van bomen. Bomen die in de weg staan moeten verplaatst worden en op andere plaatsen moeten bomen geplant worden”, zegt Kristof Schiepers (Leef).

“We willen de bomenproblematiek in Gingelom in de kijker zetten door een ludieke actie: met bordjes in de bomen hangen. Reeds maanden dringen wij aan op actie om een oplossing te geven aan de vele suggesties en klachten van de inwoners van Gingelom. Al lange tijd wordt een bomenplan aangekondigd. Op de laatste gemeenteraad werd nog eens gepeild naar het plan, maar een datum voor oplevering kon nog steeds niet gemeld worden. Vandaar schieten wij zelf in actie. Naast het optimaliseren van de huidige openbare bomen, willen we ook meer bomen aanplanten in Gingelom. We zullen daarom twee concrete voorstellen voorleggen op de gemeenteraad. De aanleg van een geboortebos en het inrichten van een speelbos voor de jeugd. Inwoners die zelf boomissues hebben kunnen deze melden via de website www.gingelom-leef.be”, besluit Schiepers.

Waar is de straatverlichting naar toe?
Benoit De Freine Waar is de straatverlichting naar toe?

GAS-boete

“Ja, de manier waarop het protest verloopt, is alles behalve normaal”, reageert burgemeester Patrick Lismont (sp.a). “Hun actie om zomaar kriskras affiches tegen de bomen te nieten, is in strijd met ons politiereglement. Ze riskeren een GAS-boete. Ze zouden toch beter moeten weten. Daarbij hebben wij een uitgebalanceerd bomenplan. Maar goed, ik begrijp dat de oppositie zich ook eens wil laten horen.”

Ook het licht van deze verlichtingspaal is ’s avonds nergens te bespeuren door de boom.
Benoit De Freine Ook het licht van deze verlichtingspaal is ’s avonds nergens te bespeuren door de boom.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Goyens

    Er werd wel degelijk niets geniet en kris kras werd er evemin gewerkt. Wij hebben enkel de probleem gevallen in kaart gebracht omdat het huidig bestuur geen gevolg geeft aan de verzoeken van de inwoners van Gingelom

  • rudi koninckx

    Best burgemeester, de oppositie heeft hem reeds veel laten horen op een gemeenteraad maar blijkbaar valt het u niet op. Om u gerust te stellen, deze affiches zijn niet vast geniet aan een boom, deze zijn met gewone tuinbinddraad vast gemaakt. Geen enkele schade is er toegebracht aan de bomen. Ze zullen trouwens na het weekend allemaal verdwenen zijn. Wij wachten vol spanning op je uitgebalanceerd bomenplan van 25.000€....na 8 maanden en dan moet het nog beginnen.