Bejaarde vrouw en voetverzorgster thuis overvallen

Zes Roemenen, mogelijk zigeuners, hebben zaterdagochtend een brutale overval gepleegd op een bejaarde bewoonster en haar voetverzorgster in een huis langs de Gorsemweg in Nieuw-Sint-Truiden. De dieven gingen er met een som geld, juwelen en de wagen van de voetverzorgster vandoor.

Voetverzorgster Ann Bodson uit Gingelom was zaterdagochtend bij bewoonster Bertha Gemis, een vrouw achteraan de tachtig, op bezoek om de voeten van de bejaarde vrouw te verzorgen toen er plots aan de deur werd aangebeld. Nietsvermoedend deed de voetverzorgster open. Nog voor ze goed en wel iets kon zeggen, stormden zes Roemenen het huis binnen. Ze duwden Bodson voor zich uit tot bij de bejaarde bewoonster. Beide vrouwen werden met een mes bedreigd, terwijl de Roemenen het huis doorzochten op zoek naar juwelen en geld.

De dieven namen van beide vrouwen het geld af. Ze namen ook enkele gouden juwelen van de bewoonster mee en trokken de halsketting van haar nek. Na enkele minuten sloegen de Roemenen op de vlucht. Ze pakten de sleutels van de voetverzorgster mee en reden er met haar Dacia vandoor. De vrouwen bleven geschokt achter en konden de hulpdiensten verwittigen.

Zes mannen

De politie kamde de buurt uit, maar van de Roemenen ontbrak elk spoor. De bejaarde Bertha Gemis werd maandag en dinsdag bij familie opgevangen. "Ze is zwaar onder de indruk", zeggen de buren. Ook haar thuisverpleegster Sylvia bevestigt de feiten en is geschokt over wat Bertha en Ann is overkomen.

"Twee vrouwen, waarvan een bejaarde vrouw, met zes mannen met bruut geweld overvallen", zucht de thuisverpleegster. "Dat is een laffe daad. Mogelijk hadden ze eerder in de week al iemand vooruitgestuurd. Toen heeft er een zigeunerjongetje van ongeveer 10 jaar bij Bertha aangebeld voor een heel rare inlichting. Waarschijnlijk heeft dat mannetje moeten kijken of er iets te rapen viel."

Camerabeelden

De politie startte meteen een onderzoek, maar voorlopig is er nog geen spoor van de wagen of van de Roemenen. "Hopelijk zijn de overvallers gespot op de camerabeelden van de supermarkt, aan de overkant van het huis", zegt Sylvia. (JDSL)