Gewijzigde verkeerssituaties bij start schooljaar

Aan de Collegelaan ligt sinds dit schooljaar een nieuwe campus. Bovendien zijn er werken bezig in het stadscentrum. Voor de schoolgaande jongeren in Peer-centrum kan de verkeerssituatie daardoor wat onduidelijk zijn. De stad raadt hen aan om te voet of met de fiets naar school te komen. "Niet alleen aan de rand, maar ook binnen de open scholencampus aan de Collegelaan en Albertus Morrenstraat liggen brede paden voor voetgangers én fietsers. Daar is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. Elk schoolgebouw heeft een eigen fietsenstalling, dus je fiets kan je er gemakkelijk kwijt", klinkt het bij de stad.

Op de Collegelaan zal zowel voor als na schooltijd een gemachtigd opzichter alles in de gaten houden. De politie regelt dan weer het verkeer op het kruispunt van de Collegelaan met de Sint-Jobstraat om fietsers veilig te laten oversteken. Er komt ook een 'Kiss and Ride' op de Collegelaan. Net zoals voor de bussen moet de nieuwe rotonde als keerpunt dienen om terug richting Pol Kip te rijden.

Door de werken aan de fietsstraat is het kruispunt van de Oudestraat en Vest nog afgesloten tot eind september. Even parkeren op De Bogaerd is de ideale manier om de kinderen af te zetten of op te halen bij basisscholen De Uitvlinder en 't Perenboompje. (BVDH)