Yvette Vantomme zaliger
Volledig scherm
Yvette Vantomme zaliger © RV

Gewezen zaakvoerster van Parfumerie Yvette in de Vlamingenstraat overleden

WERVIKIn het woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is Yvette Vantomme (85) gestorven. Van begin 1970 tot februari 1999 baatte ze in de Vlamingenstraat een parfumerie uit. Parfumerie Yvette was destijds een begrip in de lokale handel.

 1. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
  Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

  Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

  De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar ze werden nooit geplaatst.
 2. Speuren naar paddenstoelen in ’t Veld
  Ardooie

  Speuren naar paddenstoe­len in ’t Veld

  Mycologia en Stadlandschap West-Vlaamse hart speuren op zondag 9 oktober naar paddenstoelen in provincieel domein ’t Veld in Ardooie. En jij kan mee om de enorme schat aan zwammen te ontdekken die groeien in één van de oudste bossen van de provincie. De paddenstoelen die je onderweg tegenkomt worden besproken en heel misschien zit er zelfs wel iets eetbaars bij. Wil je graag mee op pad met gidsen Marc Rouzeré en Joseph Iserbyt? De wandeling start om 13.30 op de parking van ’t Veld langs de Kasteelstraat 2 en duurt zo’n drie uur. Inschrijven doe je op westvlaamsehart@west-vlaanderen.be of via 051/27.55.50.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.