De nieuwe oversteekplaats ligt zo'n vijftig meter verder en dus niet meer vlak na de invoegstrook van de op- en afrit van de E34
Volledig scherm
De nieuwe oversteekplaats ligt zo'n vijftig meter verder en dus niet meer vlak na de invoegstrook van de op- en afrit van de E34 © Kristof Pieters

Gevaarlijke oversteekplaats voor fietsers wordt vijftig meter opgeschoven

KalloOp de Steenlandlaan in Melsele is een aannemer begonnen met het aanpassen en verplaatsen van de gevaarlijke fietsoversteekplaats waar in juli van dit jaar een 25-jarige vrouw om het leven kwam.

  1. Raad van State vernietigt nuttigverklaring grootste ruilverkaveling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een giga-project dat van hogerhand opgedrongen wordt”
    PREMIUM
    Gooik

    Raad van State vernietigt nuttigver­kla­ring grootste ruilverka­ve­ling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een gi­ga-pro­ject dat van hogerhand opgedron­gen wordt”

    De Raad van State heeft het besluit dat de ruilverkaveling van Gooik zou goedkeuren op vraag van Natuurpunt vernietigd. Eerder kwamen ook al verschillende adviesraden, oppositiepartijen en landbouwers in tegenspraak tegen het project door middel van bezwaarschriften. Zowel Natuurpunt als N-VA zijn tevreden met de beslissing, al zal het gemeentebestuur van Gooik blijven zoeken naar een geschikte oplossing. “Wij willen onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen”, klinkt het in een reactie bij de gemeente.