Zwemmen wel toegelaten in recreatiedomein De Gavers

De vijver voor watersporten in De Gavers is momenteel afgesloten door een besmetting van blauwalgen. De zwemzone is wel open.
Claudia Van den Houte De vijver voor watersporten in De Gavers is momenteel afgesloten door een besmetting van blauwalgen. De zwemzone is wel open.
Zwemmen mag nog steeds in recreatiedomein De Gavers in Geraardsbergen. De zwemzone is niet aangetast door blauwalgen

Vrijdag vaardigde burgemeester Guido De Padt een tijdelijke politieverordening uit inzake een recreatieverbod op provinciaal domein De Gavers. Het Agentschap Zorg en Gezondheid voerde vrijdag immers een visuele controle uit van de recreatievijver van De Gavers en er werd een verdachte ernstige bloei van potentieel toxische cyanobacteriën vastgesteld (blauwalg). Daarom adviseert Zorg en Gezondheid om surfen, duiken en waterskiën te verbieden. Ook bootje varen, roeien, zeilen, pedalo, wake-boarden, tubing, bootvissen en kajakken worden ontraden omdat de recreanten bij deze activiteiten ook in contact kunnen komen met cyanobacteriën en hun toxines. “We merken dat er onduidelijkheid ontstaan is bij de burgers of ze al dan niet mogen zwemmen in De Gavers. Het zwemgebied buiten ligt buiten de recreatiezone en er mag daar dus nog gezwommen worden", laat communicatieambtenaar Steff De Vos weten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.