Zware celstraffen voor drugdealers nadat gerecht overlijden van afnemer onderzoekt

Nadat een druggebruiker overleed aan een overdosis, werden G.D.M. en M.G. gedagvaard.
Thinkstock Nadat een druggebruiker overleed aan een overdosis, werden G.D.M. en M.G. gedagvaard.
G.D.M. (52) uit Kapellen en M.G. (51) uit Nederland zijn in de correctionele rechtbank in Oudenaarde veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk drie jaar en 18 maanden voor drugsfeiten. Ze moeten ook allebei een boete van achtduizend euro betalen en ze verliezen samen 85.920 euro vermogensvoordeel.

Het onderzoek naar de twee drugdealers begon nadat één van hun afnemers in Geraardsbergen stierf aan een overdosis MDMA, cocaïne en heroïne. Uit het politieonderzoek bleek dat G.D.M. op de fatale avond nog langsging bij het slachtoffer om drugs te leveren. Volgens het gerecht is hij daarom mee verantwoordelijk voor de dood van de Geraardsbergenaar. Bovendien bleek dat de man op grotere schaal drugs dealde. De rechtbank veroordeelt hem nu tot een boete van achtduizend euro en een celstraf van drie jaar, waarvan 18 maanden met probatie-uitstel. Het vermogensvoordeel van 63.150 euro dat de man overhield aan zijn drugshandel, is verbeurd verklaard.

Ook M.G. moet naar de cel. Hij is veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van achtduizend euro. De Nederlander dealde vooral xtc en fabriceerde zelf speed. Het vermogensvoordeel van 22.770 euro die de man met zijn handeltje verdiende, is verbeurd verklaard. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Remi Kastaar

    Er zit nog veel gerief in Geraardsbergen, en veel notoire gebruikers!

  • Gaston FOUBERT

    Zware straffen ? Moeten zulke zaken eens proberen in een Aziatisch land dan komen ze niet meer buiten tenzij in een zwarte zak.