Zo zag je Geraardsbergen nog nooit

Stad als 3D-maquette te bezichtigen in stadhuis

De 3D-maquette kan meegroeien met de verdere ontwikkeling van de stad.
Frank Eeckhout De 3D-maquette kan meegroeien met de verdere ontwikkeling van de stad.
In de inkomhal van het stadhuis kunnen bezoekers nog tot eind december elke zaterdag- en zondagnamiddag een 3D-geprinte maquette van de stad Geraardsbergen bezichtigen.

De maquette is opgebouwd op een ecologisch verantwoorde manier. Het materiaal waarmee geprint werd, is vervaardigd uit gerecycleerd filament. Net zoals onze stad groeit en bloeit, zal ook de maquette dat kunnen. De modulaire constructie kan immers steeds aangepast worden aan nieuwe situaties. De constructie kan later dus ook dienen als werkmodel om geplande ontwikkelingen in de stad te testen", zegt schepen van Cultuur Kristin Vangeyte (Open Vld).

Aan de expo ‘stad van de toekomst/toekomst van de stad’ zijn vier stadsateliers gekoppeld. “Vier maandagavonden na elkaar zoeken we samen met ons nieuwe bestuur en inwoners naar oplossingen voor toekomstige uitdagingen. We nodigen telkens een expert uit. In het stadsatelier gaat het ook over uw mening. Dit gesprek moet resulteren in visievorming voor het meerjarenplan 2019-2025 en een informatieve folder voor onze inwoners", aldus Vangeyte.

Praktische info voor de thema-avonden: 12, 19 en 26 november en 3 december telkens van 20 tot 22 uur.
 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.