Zestiger overleden na aanrijding op fietsoversteekplaats

De aanrijding gebeurde op de fietsoversteekplaats vlak bij het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke.
Koen Moreau De aanrijding gebeurde op de fietsoversteekplaats vlak bij het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke.
Een 60-jarige fietser uit Geraardsbergen is zaterdagavond overleden nadat hij rond 15.30 uur in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Aalst werd gevoerd. De man werd op de fietsoversteekplaats van de N42/Astridlaan vlak bij het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke aangereden door de bestuurder van een Mercedes.

Ziekenwagen en MUG-team snelden ter plaatse, waarna de man in uiterst kritieke toestand naar Aalst werd overgebracht. Ondanks de enorme inspanningen van het medisch personeel overleed de man in de loop van de avond.

Omdat meteen na de aanrijding al duidelijk was de verwondingen heel ernstig waren, werd de N42/Astridlaan afgesloten tussen het kruispunt Vier Wegen en de Strichtstraat tot een verkeersdeskundige de plek van ongeval volledig onderzocht had. Pas rond 21 uur werd de steenweg terug opengesteld voor het verkeer.

Slechte reputatie

De omgeving van het kruispunt Vier Wegen heeft een bijzonder slechte reputatie wat ongevallen betreft. Vorig jaar op 24 december gebeurde op ongeveer dezelfde plek ook al een frontale aanrijding. Een twintiger overleefde dat ongeval niet.

Vrijdagavond, amper 24 uur voor het dodelijk ongeval met deze fiets, gebeurde amper 100 meter verderop ook nog een zware frontale aanrijding aan de inrit van de Galgestraat door een chauffeur die een alternatieve route koos om een via social media aangekondigde alcoholcontrole te vermijden. Een 60-jarige chauffeur moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.  

Koen Moreau
Koen Moreau
Koen Moreau2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Crommen

    Gemeente zou beter moeten nadenken hoe ze kruispunten verbeteren!!! Oversteekplaats in een draai ??? Als bestuurder zie je de fietsers er zelf niet staan , niks deftig verlicht. Zet er verkeerslichten zoals op aanraden van bewoners. Maar nee !!!

  • Bart Gosseye

    Innige deelneming aan de familie. Naar Aalst??overbrengen? En kruispunt werd een goed jaar geleden heraangelegd toch?