Wil je eens bizonvlees proeven? Rep je dan naar Tequilla’s Beef & Burgerhouse

De bizonburger kost 22 euro en is uniek in de streek.
Frank Eeckhout De bizonburger kost 22 euro en is uniek in de streek.
Nog nooit bizonvlees geproefd? Rep je dan snel naar Tequilla’s Beef & Burgerhouse in de Grotestraat in Geraardsbergen. “Vanavond serveren we onze bizonburger voor het eerst", zegt Jonas Dehenau.

Buffalo Bill en andere jagers uit het Wilde Westen verwezen de bizon ei zo na naar de eeuwige jachtvelden. Natuurbeschermers en fokkers voorkwamen dat het grootste landdier van Noord-Amerika uitstierf. Ondertussen zijn ze weer met meer dan een half miljoen en worden ze ook gekweekt voor de vleesindustrie. “Bizonvlees heeft een iets zoetere en rijkere smaak dan rundvlees, maar is een flink stuk gezonder. Het bevat 75 procent meer proteïnen dan gemiddeld vlees, 40 procent meer ijzer en erg weinig vet. Bizonvlees is zelfs magerder dan kip. Geen wonder dat de Amerikaanse hartstichting bizonvlees prijst als ‘een onderdeel van een dieet dat vriendelijk is voor het hart’. Omwille van de delicate structuur is het aan te raden het vlees niet te hard te bakken”, vertelt Jonas.

De burger heeft een gewicht van 170 gram en wordt geserveerd met rode ui, coleslaw, ijsbergsla, barbecuesaus en een roerei met spek en kost 22 euro. 

De buffels worden gekweekt in de buurt van Bastogne.
Frank Eeckhout De buffels worden gekweekt in de buurt van Bastogne.
Bizonvlees heeft een iets zoetere en rijkere smaak dan rundvlees, maar is een flink stuk gezonder.
Frank Eeckhout Bizonvlees heeft een iets zoetere en rijkere smaak dan rundvlees, maar is een flink stuk gezonder.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.