Spectaculair verkeersongeval op N42: bestelwagen Bpost duwt auto in gracht en kantelt

De impact van de botsing was groot.
Frank Eeckhout De impact van de botsing was groot.
Op de N42 botste de bestuurder van een bestelwagen van bpost vrijdagochtend omstreeks 8.30 uur achterop een remmende personenwagen. De impact van de botsing was zo groot dat de bestelwagen kantelde en de personenwagen in de gracht belandde.

Het ongeval gebeurde op de gemeentegrens van Schendelbeke met Hemelveerdegem in de rijrichting van Zottegem. M.R. uit Idegem minderde vaart om met zijn Peugeot de Strichtstraat in Hemelveerdegem in te draaien. R.V.E. uit Zottegem, die met een bestelwagen van bpost achter de Peugeot reed, had het remmanoeuvre te laat opgemerkt en botste achterop de wagen. Door de klap kantelde de bestelwagen en schoot de personenwagen links van de weg de gracht in. Beide bestuurders slaagden erin op eigen kracht hun voertuig te verlaten. Zij bleven ongedeerd. De brandweer van Geraardsbergen werd opgeroepen om de brokstukken op te ruimen. Door het ongeval raakte de N42 tussen Ophasselt en Schendelbeke een hele tijd volledig versperd met een lange file tot gevolg. De twee voertuigen werden getakeld.

De impact van de botsing was groot.
Frank Eeckhout De impact van de botsing was groot.
De impact van de botsing was groot.
Frank Eeckhout De impact van de botsing was groot.
De impact van de botsing was groot.
Frank Eeckhout De impact van de botsing was groot.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Holdensrath

  Die willen rap gaan leveren dan hebben ze gedaan met werken.

 • Marc Fabry

  Ik heb zelf meermaals flink moeten remmen doordat zo een wagen of brommer van Bpost de voorrang van rechts regel niet kennen of met 80 a 90 km per uur over het industrie terrein scheuren.Vooral als ze klaar zijn met hun ronde.... Heb Bpost daar ook al over aangeschreven maar of ze er wat mee doen is nog de vraag.

 • Norma Bastiaens

  Heb je al de wagens zien rijden van Bpost , ga uit de weg voor hen want ze rijden als zotten, waarschijnlijk krijgen ze te weinig tijd om ergens te geraken

 • Bart De Pauw

  Eén van de redenen waarom ik zoveel mogelijk op ACC rij : m'n auto stopt dan zelf, wat ook de reden is van de stoppende voorligger.

 • Anny Bollens

  Afstand houden nietwaar, dan kan men nog op tijd remmen!