Sp.a vraagt invoering burgerkwartiertje voor elke gemeenteraad

Emma Van der Maelen.
Frank Eeckhout Emma Van der Maelen.
Oppositiepartij sp.a vraagt de invoering van een burgerkwartiertje voor elke gemeenteraad in Geraardsbergen. “Elk initiatief om burgers meer te betrekken bij het beleid moet de gemeenteraad met beide handen grijpen", stelt Emma Van der Maelen.

De socialisten plaatsten de invoering van het burgerkwartiertje op de agenda van de gemeenteraad. “We willen inwoners de kans geven om een bezorgdheid of een voorstel toe te lichten aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. Het is onvoldoende om inwoners enkel om de zes jaar met de verkiezingen te betrekken. Zo wordt de kloof tussen de burger en de politiek alleen maar groter. Een burgerkwartier moet dan ook voor spreekrecht zorgen voor de inwoners en hen letterlijk een stem geven op de gemeenteraad”, meent Van der Maelen.

Schepen Kristin Vangeyte gaf op de gemeenteraad mee dat ze het voorstel voor de oprichting van het burgerkwartiertje gaat meenemen in de opmaak van een breder plan om de inwoners meer bij het beleid te betrekken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.